Tikoteekin esitteitä suomeksi, selkosuomeksi, kuvitettuna ja englanniksi

Tikoteekki.fi-sivustolla on julkaistu useita uusia esitteitä pdf-muodossa. Kaikki esitteet ovat ilmaisia ja vapaasti käytettävissä.

Voimauttavasta vuorovaikutuksesta selkokielellä ja kuvin kerrottuna

”Voimauttava vuorovaikutus on tapa olla yhdessä sellaisen ihmisen kanssa, joka tarvitsee apua vuorovaikutukseen. Se auttaa esimerkiksi kehitysvammaisia ja autismikirjon ihmisiä ja heidän kumppaneitaan kommunikoimaan paremmin yhdessä. Voimauttava vuorovaikutus perustuu lapsuuden kehitysvaiheisiin.  Siksi se sopii kaikille.”

Näin alkaa selkokielinen Voimauttava vuorovaikutus -esite. Sitä voivat hyödyntää esimerkiksi vuorovaikutustyön ammattilaiset, jotka haluavat kertoa Voimauttavasta vuorovaikutuksesta asiakkailleen. Asiakkaat, kuten kehitysvammaisen tai autismikirjon ihmisen kumppanit, saavat esitteestä helpolla suomen kielellä kirjoitettua tietoa vuorovaikutuksesta. Selkokielinen esite Voimauttava vuorovaikutus (pdf).

Voimauttava vuorovaikutus vahvistaa kommunikoinnin perustaa. Keväällä 2023 Englannissa toimiva Intensive Interaction -instituutti julkaisi englanniksi kommunikoinnin perustan taidot kuvitettuna. Tikoteekin vuorovaikutusasiantuntija tiedusteli tuolloin Voimauttava vuorovaikutus Suomi -Facebook-ryhmässä, olisiko vastaavalle suomenkieliselle materiaalille tarvetta. Ajatus sai innostuneen vastaanoton. ”Olisi hienoa saada selkeä kuvitettu lista, jonka avulla avata asiakkaille näitä sinänsä yksinkertaisia ja niin vaikuttavia periaatteita” ja ”Sopisi myös esimerkiksi huoneentauluksi moneen kotiin ja kouluun”, ryhmäläiset kommentoivat. Kuvitetusta esitteestä nähtiin olevan iloa myös vieraskielisten asiakkaiden kanssa työskennellessä.

Esite Voimauttava vuorovaikutus – kommunikoinnin perustan taidot (pdf) kuvitettuna on juuri julkaistu.

Uudet Voimauttava vuorovaikutus -esitteet löytyvät myös Tikoteekin verkkosivuston Toimintamallit-osion Voimauttava vuorovaikutus -kohdasta. Aiemmin Kommunikoinnin perustan taidoista on kerrottu muun muassa Yhteinen ilo -vihkossa, joka löytyy Papunetin Voimauttava vuorovaikutus -osiosta.

LOVIT-muistisääntö suomeksi ja englanniksi

LOVIT® on Tikoteekille rekisteröity muistisääntö. LOVIT-muistisääntö auttaa löytämään yhteyden toiseen ihmiseen ja tiedostamaan, että seuraavat asiat ovat erityisen tärkeitä vuorovaikutuksessa:

  • Läsnäolo
  • Odottaminen
  • Vastaaminen
  • Ilmaisun mukauttaminen
  • Tarkistaminen

LOVIT kiteyttää asiat, joiden avulla jokainen voi olla osaava kumppani.

Tikoteekki.fi-sivuston Apuvälineenä ihminen -osiossa on julkaistu uudet, vapaasti tulostettavat pdf-esitteet LOVIT-muistisäännöstä suomeksi ja englanniksi.

Lataa, tallenna ja tulosta LOVIT-esitteet:

Julkaistu: 

Kirjoita kommentti

Kommentti julkaistaan tarkistuksen jälkeen. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty tähdellä (*).