Esittelyssä GoTalk WOW -sovellus Applen älykellossa

GoTalk® WOW -sovellus on asennettavissa Apple Watch -älykelloon. Sovellus kuuluu Attainment Companyn GoTalk-sarjaan, josta löytyy kommunikointilaitteiden lisäksi muuan muassa GoTalk NOW -sovellus iPadille. Kello ja sovellus vaativat asennukseen iPhonen Apple-tilin. Tällöin niissä tulee olla sama Apple ID. Puhelinta ei asennuksen jälkeen enää välttämättä tarvita. iPhone-puhelimella voidaan tosin lähettää kelloon kuvia sovelluksessa käytettäväksi. iPhoneen voi myös tallentaa kelloon tulevia mahdollisia viestejä.

Vasen kuva: Sovelluksen omissa helppokäyttöasetuksissa voi vaikuttaa mm. puheen nopeuteen sekä estää turhia kaksoisnapautuksia ja pyyhkäisyjä. Oikea kuva: Viestien luominen on helppoa, vaikka muokkausvalikko on englanninkielinen.

GoTalk WOW -sovellukseen pystyy tekemään viisitoista valmista viestiä. Vaikka GoTalk WOW:n rakentamis- ja muokkauspuoli on englanninkielinen, on sen käyttö kohtuullisen helppoa. Sisällön muokkaukseen pääsee painamalla voimakkaammin ja pidempään kellon näyttöä. Tällöin avautuu tila, josta löytyy kohdat viestien muokkaukselle ja lisäämiselle sekä sovelluksen asetukset.

Vasen kuva: Valikosta voi valita digitaalisen puheen, joka lukee viestiin kirjoitetun tekstin ääneen. Puheen voi myös nauhoittaa itse. Oikea kuva: Sovellus puhuu viestin, kun kellon näyttöä näpäytetään.

Kellon näytöllä näkyy kerrallaan yksi viesti, josta voi siirtyä seuraavaan sormen pyyhkäisyllä tai kellon sivussa olevaa digitaalista kruunua (digital crown) vääntämällä. Viestin voi kertoa kellon näyttöä näpäyttämällä. Sovelluksen sisällä on omat helppokäyttöasetukset, jossa voi vaikuttaa esimerkiksi puheen nopeuteen sekä estää turhia kaksoisnapautuksia ja pyyhkäisyjä. Tämä helpottaa sovelluksen käyttöä myös heillä, joilla on käden käytön ongelmia, vapinaa tms.

Kellon nuppia (Digital Crown) kääntämällä voi selata sovelluksen viestejä.

GoTalk WOW -sovelluksen kuvina voi käyttää emojeja (yli 200 kpl) ja valokuvia sekä ohjelman omaa kuvapankkia. Viestit ohjelma puhuu joko itse tehtynä nauhoitteena tai synteettisenä äänenä (text-to-speech). Jos ääneen haluaa lisää volyymia, voidaan kelloon yhdistää langaton Bluetooth-kaiutin.

Taitavat kellon käyttäjät voivat hyödyntää kellon muitakin ominaisuuksia. Apple Watchilla voi kuunnella podcasteja, maksaa ostoksia lähimaksulla ja näyttää kaverille vaikkapa kuvia tai omia muistoja Keynotella.

Pienet laitteet, joita voi käyttää kommunikoinnin apuvälineenä varmasti motivoivat monia. Älykellon käyttäminen ei herätä huomiota samalla tavalla kuin perinteisen puhelaitteen tai kansion käyttö. Ylipäätään on hyvä, että markkinoille tulee universal design -periaatteella suunniteltuja laitteita, jotka sopivat myös erityisryhmien tarpeisiin.

Sovelluksen käytöstä on tulossa myöhemmin tänä vuonna ohjevideoita Youtuben Tikotuubiin. Odotamme innolla myös käyttäjäkokemuksia GoTAlk WOW -käyttäjiltä.

Sovelluksen hankinta: GoTalk® WOW (49,99 USD, App Store)

Teksti: Annakaisa Ojanen, teknisen kommunikoinnin asiantuntija | Julkaistu: 

Kirjoita kommentti

Kommentti julkaistaan tarkistuksen jälkeen. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty tähdellä (*).