Ohjevideo kuvatauluilla tuetun materiaalin käyttöön

Rikosuhripäivystys ja Kehitysvammaliiton Tikoteekki ovat aiemmin julkaisseet tallennettavan ja tulostettavan verkkomateriaalin, jossa kerrotaan selkokielellä ja kuvataulujen avulla, mikä on rikosprosessi. Nyt sen yhteyteen on tuotettu havainnollinen video, joka näyttää, miten tätä kuvallista materiaalia voi käydä läpi. Videosta saa tietoa ja hyviä vinkkejä kuvakommunikoinnista.

Kuvakommunikaatiossa kuvat toimivat apuna muun muassa puheen ymmärtämisessä ja mahdollistavat, että puhumaton henkilö voi kertoa asioistaan. Kuvakommunikointia käytetään puhevammaisten lasten ja aikuisten kanssa. Siitä voivat hyötyä myös esimerkiksi maahanmuuttajat, joiden suomen kielen taito on heikko.

Ohjeita kuvitetun rikosprosessimateriaalin käyttöön -videolla kerrotaan kuvakommunikaatiosta ja sen merkityksestä. Video havainnollistaa, millaista kieltä kuvatauluja käytettäessä kannattaa käyttää ja muun muassa sen, miten puhuja voi osoittaa sormellaan, mihin taulun kuvaan hänen asiansa liittyy. Nämä vinkit sopivat muistakin aiheista kuin rikosprosessista keskustelemiseen.

Tutustu Rikos ja rikoksen seuraamukset -materiaaliin

Papunetin Rikos ja rikoksen seuraamukset -sivulla on seuraavat materiaalit: sähköinen, kuvitettu verkkokirja Mikä on rikos ja mitä siitä seuraa, selkokielinen ja kuvataulujen avulla tuettu materiaali Rikosprosessin vaiheet sekä video Ohjeita kuvitetun rikosprosessimateriaalin käyttöön. Siirry Papunetin Rikos ja rikoksen seuraamukset -sivulle.

Julkaistu: 

Kirjoita kommentti

Kommentti julkaistaan tarkistuksen jälkeen. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty tähdellä (*).