Sillalla 2018

Seuraava Sillalla-seminaari järjestetään 8.-9.2.2018 uudistuneessa Hanasaaren kulttuurikeskuksessa Espoossa. Luvassa on jälleen uusinta tietoa ja käytännön ideoita puhevammaisen henkilön vuorovaikutuksen ja kommunikoinnin tukemiseen. Pääluennoitsija Sheridan Forster tulee Australiasta ja yhtenä teemana tulee olemaan yhteisön ohjaus.

Sheridan Forster on puheterapeutti, jonka vuonna 2011valmistunut väitöskirja käsitteli vaikeasti kehitysvammaisten aikuisten ja lähi-ihmisten välistä vuorovaikutusta. Yli kahdenkymmenen vuoden ajan Sheridania on kiinnostanut kysymys ”miten minun tulisi olla ollakseni kanssasi?” Jokaisen ihmisen kanssa vuorovaikutus on erilaista. Toiset haluavat vuorovaikutuksen olevan äänetöntä ja toiset taas tarvitsevat sanoja, joku haluaa kosketusta, kun taas joku toinen tarvitsee ponnekkuutta.

Sheridan Forster on muuan muassa kehittänyt Hanging Out Program HOP:n, joka Suomessa tunnetaan Huomioivan yhdessäolon mallina HYP:nä. HOP/HYP on tapa olla vuorovaikutuksessa paljon tukea tarvitsevien ihmisten kanssa ja sitä voidaan käyttää ryhmäkodeissa, päivätoimintayksiköissä, päiväkodeissa ja kouluissa. Malli on yksinkertainen toteuttaa. Työntekijä sitoutuu olemaan päivittäin 10 minuuttia puhevammaisen ihmisen kanssa. Hetken ainoa tavoite on yhdessäolo.

Sillalla-seminaarin ohjelma julkaistaan kokonaisuudessaan syksyllä 2017.

Lue lisää HYP-mallista
Lue lisää Sheridan Forsterista

Julkaistu: 

Kirjoita kommentti

Kommentti julkaistaan tarkistuksen jälkeen. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty tähdellä (*).