Kenen ongelma? Haastavat tilanteet koulun arjessa

Ruotsalainen Bo Hejlskov Elvén on laillistettu psykologi. Hän on pitkään kouluttanut ja ohjannut opettajia ja hoitohenkilökuntaa, miten toimia ongelmallisen käyttäytymisen kanssa. Elvén on kirjoittanut aiheesta useita kirjoja ja on suosittu luennoitsija.

Opettajan työtä ja oppilaiden oppimista voivat haitata erilaiset konfliktit ja käyttäytymiseen liittyvät ongelmat. Elvén käsittelee suomeksi julkaistussa kirjassaan ”Kenen ongelma?” sitä, miten opetushenkilöstö saattaa ajatella ja voi toimia kohdatessaan oppilaita erilaisissa haastavissa tilanteissa. Lähtökohtana on vähäeleiseen kohtaamiseen perustuva suhtautumistapa, ja toimintatavat koskevat muun muassa oppilaaseen kohdistuvien vaatimusten sopeuttamista ja konfliktien hallintaa.

Elvén aloittaa esimerkeillä koulun arjesta, yhdistää ne tutkimukseen ja esittää yksitoista käytännöllistä periaatetta, joista henkilökunta voi lähteä liikkeelle käyttäytymisongelmien ehkäisemiseksi ja ratkaisemiseksi.

Kirjassa on myös konkreettisia ehdotuksia tilanteisiin, joissa konflikti on jo meneillään, sekä lähteitä ja vinkkejä, jotka syventävät kirjan lukujen sisältöä.

Kirja on tarkoitettu kaikille, jotka työskentelevät oppilaiden kanssa koulussa – opettajille, erityisopettajille, kouluavustajille, vapaa-ajanohjaajille ja koulun johdolle – ja sitä voidaan hyödyntää esikoulusta lukioon.

Lisätiedot ja tilaukset Opike-kaupasta

Julkaistu: 

Kirjoita kommentti

Kommentti julkaistaan tarkistuksen jälkeen. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty tähdellä (*).