Puhevammaisten ääni kuuluviin YK-sopimuksen raportoinnissa

Vammaisfoorumi järjestää 15.3.-30.5.2018 kyselyn vammaisille henkilöille. Vastausten avulla tarkastellaan YK:n vammaissopimuksen toteutumista vammaisten henkilöiden arjessa ja laaditaan johtopäätösten perusteella rinnakkaisraportti YK:lle.

Yhdessä virallisen maaraportin kanssa nämä kaksi raporttia muodostavat vammaisten henkilöiden oikeuksien toteutumisen lähtötason, johon myöhempiä raportteja verrataan.

Raportti on sitä vaikuttavampi mitä laajapohjaisemmin se edustaa eri vammaryhmiä. Moni puhevammainen henkilö ei kykene itse vastaamaan tai tule muutoin vastanneeksi tähän kyselyyn. Meidän tulisikin huolehtia siitä, että syystä tai toisesta myös kaikkein heikoimmassa asemassa olevien vammaisten ihmisten ääni saataisiin kuulumaan tämän kyselyn kautta! Kyselyyn on mahdollista tallentaa useamman henkilön vastauksia samasta IP-osoitteesta. Siten on varmistettu mahdollisuus avustaa heitä, joilla ei ole käytössään tietokonetta.

Vastata voi myös kyselyn paperiversioon, jonka voi tulostaa linkin kautta. Tulostettu, täytetty lomake postitetaan 30.5. mennessä osoitteeseen: Kynnys ry, Siltasaarenkatu 4, 5 krs, 00530 Helsinki.

Jokainen kyselyyn osallistunut vammainen henkilö rohkaisee esimerkillään muita vastaamaan. Levittäkäämme tietoa kaikin mahdollisin tavoin ja rohkaiskaamme vammaisia ihmisiä runsain joukoin vastaamaan tähän tärkeään kyselyyn!

Linkki sähköiseen kyselylomakkeeseen.

Julkaistu: 

Kirjoita kommentti

Kommentti julkaistaan tarkistuksen jälkeen. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty tähdellä (*).