OIVA-esittelyvideot

OIVA-vuorovaikutusmallista on julkaistu esittelyvideoiden sarja. Paputuubista on katsottavissa esittelyt OIVA-prosessista, OIVA-klinikasta ja OIVA-ohjaajakoulutuksesta. Jokaisessa videossa on lyhyt toimintaa kuvaava johdanto sekä osuus, jossa OIVA-ohjaajat ja -opiskelijat kertovat kokemuksistaan.

OIVA-prosessin esittelyvideolla ohjaajat Satu Mustonen-Eskelinen, Susanna Lillia-Hämäläinen ja Sanna Pesonen kertovat siitä, miten OIVA näkyy tänä päivänä heidän työssään ja organisaatiossaan. Pohjois-Karjalan sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymään kuuluva Honkalampi-keskus oli ensimmäisiä paikkoja Suomessa, jossa työskentelytapaa alettiin kokeilla ja kehittää yhteistyössä Tikoteekin kanssa.

OIVA-ohjaaja Kati Malvila Kommunikaatiokeskus Arjesta puolestaan on ollut mukana suunnittelemassa OIVA-klinikan sisältöjä ja materiaaleja sekä ensimmäisten joukossa kokeilemassa työtapaa osana vaikeimmin puhevammaisten asiakkaidensa kuntoutusta. Videolla Kati kertoo kuntouttajan näkökulmasta siitä, missä tilanteissa hän on kokenut klinikkatyöskentelyn hyödylliseksi ja mitä uutta menetelmä on tuonut asiakkaan lähi-ihmisten ohjaamiseen. Lisäksi pääsemme näkemään, miltä OIVA-klinikka näyttää käytännössä.

OIVA-ohjaajakoulutuksia on järjestetty Tikoteekissa vuodesta 2009 lähtien avoimena koulutuksena, johon kuka tahansa koulutukseen soveltuva ja asiasta innostunut on voinut hakea. Tällä hetkellä on menossa yhdestoista ohjaajakoulutus ja opiskelijat mukaan laskettuna OIVA-ohjaajien määrä Suomessa lähentelee jo kuuttakymmentä. Esittelyvideolla seurataan OIVA-ohjaajakoulutukseen 2016 – 2017 osallistuneiden valmistumista OIVA-ohjaajiksi.

Julkaistu: 

Kirjoita kommentti

Kommentti julkaistaan tarkistuksen jälkeen. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty tähdellä (*).