Closing The Gap -näyttelyn uutuuksia

Osallistuin lokakuussa 2019 Minneapoliksessa vuosittain järjestettävään Closing the Gap -konferenssiin. Näyttelyssä oli esillä yli 70 avustavan teknologian ja tietotekniikan parissa toimivaa yritystä ja organisaatiota. Tällä kertaa näyttelyssä pisti silmään se, että saatavilla oli useita erilaisia kokonaisuuksia, jotka sisälsivät tabletin, kommunikointisovelluksen muokattavine sisältöineen, sisäänrakennetun askelluksen ja liitännät painikkeille sekä kahvallisen kuoren. Mukava oli myös huomata, että lähes kaikki näyttelyssä esillä olleet puhelaitteet ja painikkeet ovat saatavilla Suomessa.

Tablet-kokonaisuudet kommunikointiin

Erikokoisia tabletteja laite- ja sisältökokonaisuuksineen löytyi kaikille käyttöjärjestelmille (Windows, Android ja iOS). Alla muutamia esimerkkejä.

TalkToMe Technologyn valmistama Windows-tabletti Zuvoa saa 10, 12 ja 18 tuumaisena. Tabletissa on Grid 3 -ohjelmaan rakennettu WordPower (SymbolStix-kuvilla).
Lisätietoja (www.talktometechnologies.com)

Kuvan Zuvo-tablettiin on kytketty Eyespeak-katseohjaus.

Fujitsun Smartbox Eye Gaze -tabletissa (Windows) on Grid 3 -ohjelma ja siihen voi kytkeä katseohjauksen joko Tobii PCEye Minin tai EyeTechin TM5 Minin. Kuvassa vasemmalla on ulkoinen Bluetooth-kaiutin, jota voi pitää esimerkiksi kaulassa, jolloin puheääni tulee käyttäjän suunnasta. Lisätietoja (thinksmartbox.com)

Saltillon Nova Chat Tablet -kokonaisuus toimii Android-käyttöjärjestelmässä ja sen WordPower-sisältö on saatavilla seitsemällä laajuudella (25/42/48/60/80/108). Kuvassa laajin versio.  Lisätietoja (saltillo.com)

Ohjaintavat ja painikkeet

Uusista ohjaintavoista esillä oli Boomer-jalkahiiri, joka on alun perin suunniteltu hammaslääkärien käyttöön.

iPadin kanssa voi käyttää erillisiä painikkeita vain sovittimen kanssa. GoTalkNow-ohjelma toimii vain Bluetooth Super Switch tai R.J Cooperin Bluetooth kytkimillä. Ablenetin Hook+ Switch Interface -sovitin ei toimi GoTalkNown kanssa, koska se on suunniteltu käytettäväksi iPadin oman integroidun kytkinohjauksen kanssa, ja niiden sovellusten kanssa, jotka ovat yhteensopivia iPadin tekemän askelluksen kanssa. Kuvassa Hook-sovitin.

Attaintment Companyn uusimmat tuotteet, neljän kuvan puhelaite ja rannekkeessa pidettävä neljän kuvan puhelaite, ovat nyt myynnissä. Taustalla vihreä GoTalk LiteTouch-puhelaite.

iOS 13 -käyttöjärjestelmä sallii ulkoisen hiiren käyttämisen iPadilla. iPadiin on saatavilla myös AMANEO® BTI sovitin, joka mahdollistaa minkä tahansa USB-hiiren kytkemisen suoraan iPadiin, ilman asetuksien säätämistä. Kuvassa vasemmalla sovitin ja oikealla pieni BJOY käsihiiri. AMANEO laitteeseen voidaan hiiren lisäksi liittää kaksi kytkintä esim. klikkausta varten ja laitteessa on myös vapinasuodatin.

Lue lisää Closing the Gap -konferenssista (www. closingthegap.com)

Teksti: Marina Green-Järvinen, avustavan tietotekniikan asiantuntija | Julkaistu: 

Kirjoita kommentti

Kommentti julkaistaan tarkistuksen jälkeen. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty tähdellä (*).