Kuulolla-äänimateriaali vastaa moneen tarpeeseen

Äänillä on vahva vaikutus ihmisiin. Ne voivat herättää tunteita ja muistoja, varoittaa ja pelottaa sekä ilahduttaa ja viihdyttää. Vaikuttavat äänikokemukset innostavat vuorovaikutukseen, koska kokemuksesta heränneet tunteet ja ajatukset halutaan jakaa toisten kanssa. Mielenkiintoiset äänikokemukset houkuttavat meitä pysähtymään paikoilleen ja keskittymään siihen hetkeen.

Eri aistikanavat käyttöön

Uuden Kuulolla-materiaalin avulla on tarkoitus tutustua ihmiseen, arjen toimintoihin ja eläinympäristöihin eri aistikanavia hyödyntämällä ja vuorovaikutukseen innostamalla. Oppiminen tapahtuu yli 130 äänitehtävän, kopioitavan kuvan ja viittomavideon avulla, joissa käsiteltäviä teemoja ovat mm. keho, tunteet, koti, kaupunki, eläimet, ammatit, harrastukset ja ajan käsitteet.

Keskittyminen pysyy yllä ääniefektien tunnistamisen, arvoituksien, muisti- ja päättelytehtävien sekä selkokielisten tarinoiden avulla. Sosiaalisia taitoja, kielellistä kehitystä, aistien ja oman kehon käyttöä sekä ajattelun taitoja kehittävät harjoitukset kannustavat yhdessä toimimiseen ja omien kokemuksien jakamiseen.

Käy myös viittomien oppimiseen

Kuulolla on erinomainen väline tukiviittomien opiskeluun. Äänet, kuvat ja viittomavideot toimivat yhdessä tehokkaana oppimateriaalina. Materiaalipankista voi etsiä mm. ääniefektiä vastaavan viittoman, viitottuja tarinoita ja muuta tehtäviin liittyvää sanastoa.

Kuulolla sopii monelle

Kuulolla soveltuu monenlaiselle käyttäjälle. Tehtävät ovat eritasoisia ja helposti sovellettavissa vinkkien avulla eri käyttäjille sopiviksi. Koska käsiteltävät teemat ovat kaikkia ihmisiä koskettavia ja helposti omaan kokemusmaailmaan liitettävissä, niistä riittää keskustelua pitkäksi aikaa. Teemoihin voi halutessa syventyä lisää linkkivinkkien avulla. Materiaali soveltuu varsinkin erityisopetukseen, varhaiskasvatukseen sekä maahanmuuttajien opetukseen.

Kuulolla-materiaalipaketti sisältää:
Ohjekirjan (157 sivua)
3 CD-levyä sekä oikeuden materiaalipankkiin
Hinta: 80 €
Lisätiedot ja tilaukset:  www.opike.fi

https://youtu.be/u3OthrFNt00

Teksti: Maiju Mäki, tuottaja, Oppimateriaalikeskus Opike | Julkaistu: 

Kirjoita kommentti

Kommentti julkaistaan tarkistuksen jälkeen. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty tähdellä (*).