Juttu-tupa lisää afaattisten henkilöiden osallisuutta

juttutupa nykytilanne 2
Juttu-tupa-kurssi on afaattisille henkilöille suunnattu kurssi työväen- ja kansalaisopistoissa, joka järjestetään yhteistyössä Aivoliiton kanssa. Kurssin tavoitteena on tarjota mahdollisuus opiskella uusia kommunikointikeinoja sekä oppia uusia asioita eri teemojen kautta. Tavoitteena on myös tukea keskustelua sekä osallisuutta ja siten ehkäistä syrjäytymistä.

Keväällä 2015 mukana oli 21 paikkakuntaa ja vuosittain verkosto kasvaa, kun uusia paikkakuntia saadaan toimintaan mukaan. Kursseja on sekä suomen- että ruotsinkielisinä. Lisäksi Turussa toimii verkoston kaksi kehittämisryhmää. Jokainen Juttu-tupa-kurssi noudattaa samaa ohjelmarunkoa, joka koostuu ajankohtaisista asioista, kahvihetkestä sekä teema- ja kommunikaatioryhmästä.

Kurssille ilmoittautuminen tapahtuu pääosin suoraan opiston kansliaan tai ensimmäisen kurssikerran yhteydessä. Tarkempaa tietoa syksyn -15 kurssiaikatauluista liitteessä (pdf).

Lisätietoa Juttu-tupa-toiminnasta:
Vastaava suunnittelija, toimintaterapeutti Pirjo Laine, p. 050 5977 663, pirjo.laine@aivoliitto.fi
Suunnittelija, puheterapeutti Krista Hoffström, p. 050-453 3301, krista.hoffstrom@aivoliitto.fi

Kommentteja Juttu-tupa toiminnasta:
”Vertaistuki. Siellä tapaa muita sairastuneita”
”Puhuminen on tärkeää”
”Hyvä ympäristö, tapaa tuttuja.”
”Saa tärkeää opetusta.”
”Kaikki on tuttuja”.
”Kaikki menee koko ajan eteenpäin. Koko ajan minä edistyn”

Julkaistu: 

Kirjoita kommentti

Kommentti julkaistaan tarkistuksen jälkeen. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty tähdellä (*).