Uusia sivustoja ja materiaaleja

Viitottu rakkaus

viitottu-rakkaus

Viisivuotiaan vaikeasti kehitysvammaisen lapsen äiti, Mari, on toteuttanut monipuolisen sivuston, jonne on koottu lapsen arkeen liittyvää kuvitettua materiaalia ja käytännön vinkkejä. Sivustolta löytyy jo nyt materiaalia ja ideoita lapsen vuorovaikutukseen, toiminnan tukemiseen ja leikkiin. Mari kirjoittaa, että sivuston tavoitteena on innostaa vanhempia ja ammattilaisia ideoimaa ja luomaan omaa materiaalia erityisen lapsen tueksi.
Tutustu materiaaliin

Seksualisuudesta selkokielellä

seksuaalikasvatus

Tampereen Kaupunkilähetys ry:n on toteuttanut Seksuaaliterveyttä kehitysvammaisille -projektin vuosina 2012 – 2016. Projektissa kokeiltiin ja luotiin toimintamalli seksuaaliterveyden erityispalvelusta, jossa yhdistettiin kehitysvammaisille kohdennettu seksuaalineuvonta, kehitysvammaisten kanssa työskentelevien koulutus ja konsultaatio sekä selkomateriaalien käyttö. Projektin tuloksena todettiin, että kehitysvammaisten neuvonta ja työntekijöiden koulutus sekä konsultaatio avopalveluna vähentää ja ennaltaehkäisee kalliimpaa kuntoutus- ja terapiapalvelun tarvetta. Projektin tuloksena syntyi myös Seksuaalisuudesta selkokielellä – sivusto, jonne on koottu selkomateriaalia ja kuvia seksuaalisuudesta.
Tutustu materiaaliin

Vammaisen lapsen näkemysten selvittäminen

2vammaisenlapsenkuuleminen

Lastensuojelun Keskusliitto on julkaissut verkkosivuillaan oppaan Vammaisen lapsen näkemyksen selvittäminen – opas sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisille.  Oppaan tavoitteena on tarjota näkökulmia ja perusteita työskentelyyn lapsen kanssa, joka ei pysty ilmaisemaan itseään riittävän hyvin puheella tai ei puhu lainkaan ja tarvitsee apua ja tukea itsensä ilmaisuun.
Tutustu materiaaliin

Julkaistu: 

Kirjoita kommentti

Kommentti julkaistaan tarkistuksen jälkeen. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty tähdellä (*).