Esittelyssä Widgit Go -kommunikointiohjelma

Widgit Go on uusi suomenkielinen kommunikointiohjelma tablet-laitteille. Ohjelma on saatavana sekä iOS (iPad) että Android-alustoille. Hyvien ominaisuuksiensa puolesta Widgit Go on tervetullut lisä suomenkielisten kommunikointiohjelmien joukkoon. Puhevammaisten tulkki Jonna Patamäki kertoo kokemuksistaan ohjelman käytöstä.

Tablet-laitteet ovat lisääntyneet myös apuvälinepuolella. Laitteisiin tehtyjen sovellusten määrä on kasvanut lyhyessä ajassa nopeasti. iPadeihin soveltuvia suomenkielisiä kommunikointiohjelmia on jo aiemmin vertailtu Tikosenkin artikkeleissa. Uusimpana suomenkielisenä päivityksenä on keväällä 2014 ilmestynyt Widgit Go -kommunikointiohjelma. Ohjelma on saatavana sekä iPadeihin että Android-alustalla toimiviin laitteisiin. Ohjelman käyttäjät arvostavat suomenkielistä muokkaustilaa, koska se helpottaa ohjelman käyttöä ja rakentamista.

Puhevammaisten tulkki Jonna Patamäellä on sovelluksesta hyviä kokemuksia:

”Ohjelmaan on helppo ja nopea rakentaa uusia pohjia ja kuvapankista löytyy laaja valikoima WLS-kuvia. Taulut suunnittelen niin, että mietin kuinka laajan pohjan tarvitsen ja tuleeko samasta aiheesta myöhemmin lisää tauluja. Muu tekeminen sujuu nopeasti asiakkaan ja lähiyhteisön kanssa.”

”Parasta ohjelmassa on suomenkielinen valikko ja ohjeet sekä taulujen muunneltavuus. Valokuvien ja omiin kuvatiedostoihin tallennettujen kuvien käyttö on yksinkertaista. Samoin taulujen tulostus ja lähettäminen sähköpostitse ovat hyviä ominaisuuksia.”

Ohjelman ruutuihin voidaan liittää useita kuvia ja vaihtoehtoisesti ruudussa voi olla kokonainen lause tarpeen näin vaatiessa.

Jonna on käyttänyt ohjelmalla tehtyä toimintataulua leikki- ja pelitilanteissa sekä kalenteria ajan hahmottamisen ja kertomisen tukena päiväkodeissa ja kouluissa.

Widgit Go on tällä hetkellä ainoa suomenkielinen kommunikointisovellus, josta kuvalliset viestit voi lähettää suoraan sähköpostin liitetiedostona pdf-muodossa. Näin on varmistettu, että vastaanottajakin näkee siihen liittyvät kuvat. Tämä tuo ohjelmaan paljon lisäarvoa. Lisäksi ohjelman viestirivi voidaan laajentaa niin isoksi, että siinä näkyy käyttäjän koko viesti kerrallaan.

Widgit Go käyttää Accapellan Sanna-ääntä, kuten moni muukin suomenkielinen sovellus. Tässä ei siis Widgit Go tuo markkinoille mitään uutta, vaikka miesääntä kovasti kaivataankin. Tallennus ohjelmassa toimii hyvin. Widgit Gossa on automaattinen liitäntä Dropboxiin. Voit viedä ja tuoda sekä jakaa rakennettuja sovelluksia sen kautta. Lisäksi ohjelma käsittää koko Widgitin merkkikokoelman, yli 8000 WLS-merkkiä. Hyvien ominaisuuksiensa puolesta Widgit Go on tervetullut lisä suomenkielisten kommunikointiohjelmien joukkoon.

Teksti: puheterapeutti Annakaisa Ojanen ja tietotekniikkavastaava Marina Green-Järvinen | Julkaistu: 

Kirjoita kommentti

Kommentti julkaistaan tarkistuksen jälkeen. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty tähdellä (*).